Telefon: 08 - 12 00 28 00
FAQ - frågor

FAQ


Fråga: Kan jag skicka in all typ av guld?
Svar: Ja du kan skicka in guldföremål av nästan alla typer. Dock så kan det bli svårt att få plats med allt i ett kuvert. Vet du att du har stora föremål, eller ett stort antal mindre smycken så ber vi dig kontakta vår kundtjänst för vidare instruktion.


Fråga: Om jag beställer ett Guldbrev idag, när kan jag få betalt för att sälja guld?
Svar: Samma dag du skickat in din beställning av ett Guldbrev skickar vi ut det till din folkbokföringsadress. Sker beställningen på en helgdag så skickar vi ut ditt Guldbrev första vardagen efter. Det tar posten ca en dag att dela ut ditt brev. Därefter kan du lägga i dina smycken enligt anvisningarna och sända tillbaka till oss. Det tar ca en dag för posten. När vi har mottagit ditt kuvert så gör vi en värdering samma dag och därefter gör vi en utbetalning till dig inom 24 timmar.


Fråga: Kan man skicka guld via posten?
Svar: Ja. Genom vårt samarbete med Posten så är din försändelse försäkrad. Så du kan känna dig trygg när du säljer ditt guld till Guldpunkten.


Fråga: Hur gör jag för att beställa ett Guldbrev?
Svar: Enklast sätt är att fylla i den beställningsansökan här till höger. Det går även att beställa ett Guldbrev via telefon eller e-post.


Fråga: Kan vem som helst skicka in och sälja guld till Guld punkten?
Svar: Nej inte vem som helst. Den person som säljer guld måste dels vara 18 år eller äldre. Dessutom så måste personen vara ägare till guldföremålen. Vi kontrollerar detta och vi har genom ett gott samarbete med polisen rutiner för att upptäcka och motverka häleri.


Fråga: Går det att skicka in trasiga smycken?
Svar: Ja vi tar emot nästan alla typer av guld. Oavsett färg, form eller skick. Huvudsaken är att det finns en karathalt över 8 karat.


Fråga: Jag har guldsmycken med ädelstenar. Kan jag skicka in dessa till er?
Svar: Ja du kan även skicka in guld som är bestyckade med ädelstenar. Dessa stenar kommer vi dock att avlägsna från smycket. Ädelstenarna ingår ej i det pris som lämnas för guldet. Har du frågor som inte nämn i texten ovan så är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst: kundtjanst@guldpunkten.se